Osama mati = save the world

In the name of Allah Most Gracious Most Merciful

Baru-baru ini dunia dikejutkan dengan kematian Osama bin Laden, pemimpin al-Qaeda yang menjadi propaganda barat untuk menyerang Islam. Fakta pasai Osama ni banyak sgt...

ada yg kata dia tu adalah watak jadian untuk Barat mencipta bukti bg kes-kes yang melibatkan kegaanaazzzzzaaan! (grrrrrrr!!)

Who cares....Allah knows..but the most important thing here...i was read a reviews speak up through a mouth our Mr. Prime Ministerrrrrrrrr of 1Malaaaaaaysiaaa from this source.

He dont even know about an islamic political after see and see and seeeeeeee and dengaaaaq apa yang da tuan PM ni duk ghooyaaak. (mbik kau...ni baru btul2 rojak)


'Dunia lebih selamat dengan kematian Osama'

ngeeeeeeeeeee.....ngeri betul statement ni....

aku tak tau la dunia mana yang selamat...(thinking till sleeping..zzzZZzz)

iraq..palestin...afghan....dan bla bla bla~ yg tu apa cerita...jawaaaaaaab

"Katanya rakyat negara ini perlu menolak sebarang bentuk keganasan kerana kebijaksanaan berdasarkan pendekatan Wassatiah atau kesederhanaan dapat mencapai sesuatu yang diperjuangkan."

Semoga Allah memberikan aku dan kamu kefahaman akan pengertian wasatiah seperti mana ajaran Baginda SAW. Jadikan dikau seorang pemimpin yang bertaqwa...moga kami peroleh manfaat dari kemuliaan itu..ameeen~

Aku nukilkan barisan kalam indah berupa wasiat terakhir daripada Almarhum Syeikh Mutawalli Syarawi di saat penghujung usia hidupnya kepada Ex-president Mubarak..


“..Jika nasib kami bergantung kepada engkau, moga-moga Allah memberi taufiq(menunjukkan kepada kamu jalan yang benar). Dan jika nasib kamu bergantung kepada kami, moga-moga Allah menolong kamu untuk menanggung beban(untuk menghadapi kami)."


Maas salam ayhal ikhwatul ahbab~

0 Comments: